I made this widget at MyFlashFetish.com.

Isnin, 13 Disember 2010

Ahad, 28 November 2010

Dugaan Jambatan ke Jalan Yang Lebih Baik !

"Keseronokan ada kaLanya m'buat kan manusia aLpa dan truz t'Leka di buai rasa2 iNdah yang entah sampai bile ia akan truz kekal

manusia hanya akan t'sedar dari khayalan dan mimpi siang saat duka datang ber tamu"


Seperti apa yang pernah aQ lalui ,d usia yang masih muda aQ hanyut dan terleka dengan keseronokan yang datang m'hiasi hari2 ini ..

peRasaan seolah2 hiDup d dLm dunia maya sendiri membuatkan aQ tidak pernah berfikir kegembiraan e2 tidak selamanyaa ..

mungkin apa yang aQ lalui ini ,
sama seperti remaja d Luar sana yG sentiasa inginkan kegembiraan dan keseronokan sLgi usia remaja masih meniti kehidupan ..

mungkin tuhan ingin membuka mata ini dan cuba menyelamat kan diri ini

dengan menurunkan sebentuk dugaan yang sangat hebat untuk d tanggung kutdrat kecil ku ini
jika dahulu ,kebahagiaan datang mengiringi hari demi hari ..
tetapi kini dugaan datang bertimpa yang membuat kan aQ semakin hari semakin lemasss ..

Cuba mencari dahan untuk berPaut tetapi ia bukanlah tempat yang sepatut nya ,

lantas membuat kan aku terus tersungkur lagi dan lagi ..
DIisegenap ruang kecil d'kamar ,AQ MENANGIS KUAT !
dan b'tanya kPda diri sendiri ,kenapa dan mengapa sumua ini berlaku
kNpe aQ yang d duga ,kNpe tidak dia ...
knpe aQ yang merasa kesakitan ,knPe bukan dia ...?
bukan niat menyalah kan takdir ,tetapi sekadar cuba membawa pemikiran berfikir secara logik ..
Tuhan tidak akan menguji ite tampa sebarang sebab ..

Sebagai manusia yG pernah melalui zaman Remaja yang sentiasa ingin mencuba dan bergembirA ,,
tidak ada salahnyaa untuk menikmati kegembiraan dan keseronokan ,tetapi batas2 nya tTp harus d Jaga
agar 'ite' manusia yang juga merupakan hamba NYA tidak terus t'Leka dek kerana keseronokan Duniawi yang d nikmati ...
Wasalammmm ...

by : anyz unLy's ^^









Rabu, 10 November 2010

CINTA ??

ape maksod cinte ? ade sesape yg tawu ta ? ade sesape yg berpengalaman tentang CINTE  nih tak ?
Aku tawu . cinte kan sseorang mmg indah sgt , tpi bile kite cinte kn dye , dye anggap kite kawan je . ape perasaan korang ? HAPPY or SEDIH ?  . Aku pown pernah rase bnde tu gak , 3 tahon aku syg kn dye , tpy dapat tahu dye da ade GIRLFRIEND  . Mmg sedih gler . Tpy 5 bulan kemudian . dye da break dgn awek dye .
Aku igt ade harapan rupe nyer ta de . dye tetap anggp aku BFF dye . Aku terime je la . Memang sedih giler . tapi aku yakin 1 ary nty aku jmpe sseorang yg lebih baek daripade dye .

Aku kadang2 rase cemburu gak , tgk dak2 nyh ade 'date' . Tpy aku ta kesah r , aku ta tao nape aku tunggu dye . padahal dye anggap aku membe dye jer . 3 tahon pulak tu . LAME beb ! . aku ingat lagi mase form 1 . dye dok blakang tmpat ddok aku . mase tu aku rapat sgt ngn dye . tpy lepaz tuh  aku suke dye . n mase form 2 , kitorg da ta rapat sebab da ta sekelas . Dye ckp dgn aku , kenape aku tiap kali aku nmpk dye , aku cabot lari . Aku ckp enta lha . Aku pelik gak dlm byk2 laki yg baek dgn aku  , nape aku pilih 'dye jugark ? .
Aku na bgtao korang . CINTA ITU TA SEMESTINYA  MEMILIKI  .
so , korang jgn kecewe klw CINTE korang ta berbalas . 1 ary nty JODOH korang ade pnye yg lbey baek drpde orang yg korang syg .

1 peringatan daripade aku . CINTAILAH YG MAHA ESA ..
wasalam. .


cerite : EYKA

Isnin, 8 November 2010

anyong=안넹 is mean hello

hey guys.this is me lulu.today 4 the first time i write about myself..
b4  this i never have blog.
(ta bape minat la blog ni)hehe
i open this blog because the fact of being forced
btw thanks you all coz
consider me as ur friend
BFF forever la katekan
kankankan.haha
ILYSM eqa anis wan
-saranghaeyo-

by LuLu

pERasAan qHu....(bukn perasaan qhu...hahaks)^^

short st0ry 4 ary nih......

huhu....aq wat bnde nie bab d ugut oleh scha....die kate "cpt wey tlis at bl0g ur..."bnyk kli plk tuh.....sm5 bingit wa dgr...0wh tiddddaaakkkkkk....hahahaks....juz kidding shajew....^^....tpy,x pew...dmi kwn2 qhu trsyg....hahaks....ok lah,cm5 cni dlu k....laen kli cmbung agy...hehehek...

written : tiekah....^^

Jangan Pernah Berubah

Biarkan waktu teruslah berputar ,
Mencintai kamu penuh rasa sabar ,
Meski sakit hati ini kau tinggalkan ,
Ku ikhlas ,
Tuk bertahan.

Cintaku padamu begitu besar ,
Namun kau tak pernah bisa merasakan ,
Meski sakit hati ini kau tinggalkan ,
Ku ikhlas ,
Tuk bertahan .
Kau meninggalkan ku tanpa perasaan
Hingga ku jatuhkan airmata.

Kekecewaan ku sungguh tak berarah ,
Biarkan ku  harus bertahan ,

Jangan pernah kau coba untuk berubah ,
Tak relakan yang indah hilanglah sudah.

cerite : EYKA

Ahad, 7 November 2010

VIDEO KHAS


video



Aku buat video ni dekat 2 hari je , tapi PENAT  giler . Korang ape tau . cume tao meng-ORDER jer ,tapi aku buat jugak sebab korang kawan aku  . Mane lah tao kot-kot tahon depan ade yang diantare kite pindah sekola . Lak tu , lagu background dia . Perh .. lagu jiwang tu . Adoyaii . Yg laki tu tak payah laa emo sgt ea ? HAHA !. Korang punye tugas lak . Kalau dah tgk video nih komen la . Kat facebook tu pun same . Pade sape yg dah komen kat facebook tu time kasehh banyak-banyak taw .


 cerite  : EYKA